Увага! Важливо!!!

2015-02-08

/Files/images/оооо.jpg

Правила поведінки населення за сигналами оповіщення ІДО встановлюються заздалегідь стосовно всього населення, для об’єктів, а також визначаються конкретні дії. Відповідальність за оповіщення покладається на територіальні органи ЦО.

Зразки текстів повідомлень цивільної оборони

При повітряній небезпеці

  • “УВАГА! Говорить штаб цивільної оборони. ГРОМАДЯНИ! Повітряна тривога!

Відключіть світло, газ, воду, нагрівальні прилади. Візьміть засоби індивідуального захисту, документи, запас продуктів і води. Попередьте сусідів. При необхідності допоможіть хворим і людям похилого віку вийти на вулицю.

Якнайшвидше дійдіть до захисної споруди або заховайтеся на місцевості.

Зберігайте спокій і порядок. Будьте уважні до повідомлень штабу ЦО”.

Після закінчення повітряної небезпеки:

  • “УВАГА! Говорить штаб повітряної оборони. ГРОМАДЯНИ! Відбій повітряної тривоги.

Усім повернутися на свої робочі місця або місця проживання. Допоможіть при цьому хворим і людям похилого віку. Будьте готові до можливого повторного нападу противника. Завжди майте при собі засоби індивідуального захисту. Уважно слідкуйте за повідомленнями штабу цивільної оборони”.

При загрозі хімічного зараження:

  • УВАГА! Говорить штаб цивільіиої оборони. ГРОМАДЯНИ! Виникла безпосередня загроза хімічного зараження. Надягніть протигази. Заховайте дітей у дитячі захисні камери. Для захисту поверхні тіла використовуйте спортивний одяг, комбінезони і чоботи. При собі майте плівкові (полімерні) накидки, куртки і плащі.

Перевірте герметизацію житлових приміщень. Загерметизуйте харчові продукти і створіть в ємностях запас води. Вкрийте’ тварин і корми.

Оповістіть сусідів про отриману інформацію. Надайте необхідну допомогу хворим і людям похилого віку. Відключіть електроджерела.

При загрозі радіоактивного зараження:

  • “УВАГА! Говорить штаб цивільної оборони. ГРОМАДЯНИ! Виникла безпосередня загроза радіоактивного зараження.

Приведіть ув готовність засоби індивідуального захисту і тримайте їх постійно при собі. По команді штабу ЦО надягніть їх. Для захисту поверхні шкіри від зараження використовуйте одяг.

Перевірте герметизацію житлових приміщень. Загерметизуйте харчові продукти та зробіть запаси води. Оповістіть сусідів. Надайте допомогу хворим і людям похилого віку.

Надалі дійте відповідно до вказівок цивільної оборони”.

При можливому землетрусі:

  • “УВАГА! Говорить штаб цивільної оборони. ГРОМАДЯНИ! У зв’язку з можливим землетрусом, вжийте необхідні застережні заходи. Відключіть газ, воду, електрику, погасіть вогонь. Оповістіть сусідів про одержану інформацію.

Візьміть необхідний одяг, документи, харчові продукти, воду і вийдіть на вулицю. Надайте допомогу людям похилого віку і хворим.

Займіть місце подалі від будівель і ліній електропередач. Знаходячись у приміщенні під час першого поштовху, станьте під дверний (балконний) отвір.

Зберігайте спокій і порядок. Уважно слідкуйте за повідомленням штабу цивільної оборони”.

При аварії на хімічно небезпечному об’єкті:

  • “УВАГА! Говорить штаб цивільної оборони. ГРОМАДЯНИ! Сталася аварія на із викидом

сильнодіючих отруйних речовин . Хмара зараженого по

вітря розповсюджується в напрямі .

У зв’язку з цим населенню, що проживає по вулицях -

необхідно знаходитись у приміщеннях, провести додаткову герметизацію

своїх квартир (будинків). Населенню, що проживає по вулицях

негайно покинути житлові будинки, приміщення установ, підприємств,

організацій і вийти в район .

Про одержану інформацію оповістити сусідів. Надалі діяти відповідно до вказівкок штабу цивільної оборони”.

При аварії на атомній станції:

  • “УВАГА! Гаворить штаб цивільної оборони. ГРОМАДЯНИ! Сталася аварія на атомній станції. В районі передбачається випадання радіоактивних опадів.

У зв’язку з цим населенню, яке проживає у вказаних районах, необхідно знаходитися у приміщеннях. Провести додаткову герметизацію житлових приміщень.

Прийняти йодистий препарат. Скласти у поліетиленові пакети документи, гроші, коштовності, комплект верхнього одягу до сезону, харчові продукти на дві-три доби.

При оголошенні евакуації організовано зайняти місце у поданому до вашого будинку транспорті. Підтримуйте спокій та організованість”.

  • Тексти передаються протягом 5 хвилин.
  • Почувши сигнал сповіщення цивільної оборони, дійте швидко, але без паніки. Пам’ятайте: у цих умовах дорога кожна хвилина!

Оповіщення про виникнення НС на атомних електростанціях здійснюється за допомогою спеціальних систем оповіщення, що створюється за кошти станції. Ці системи повинні передбачати можливість передавання сигналу “Увага всім!” і повідомлень на території атомної електростанції та її промислової зони, у пристанційних населених пунктах з робочого місця начальника зміни станції (чергового диспетчера), а також оповіщення чергових служб територіальних органів ЦО та НС.

Уздовж аміакопроводів, магістральних і відвідних нафто- і газопроводів за рахунок їх власників створюються спеціальні системи централізованого оповіщення чергових служб територіальних органів ЦО та НС і органів внутрішніх справ, населення, яке знаходиться в зоні можливого ураження. Ці системи мають бути сполученими з відповідними регіональними системами централізованого оповіщення. Запуск цих систем здійснює оперативний черговий відповідного територіального органу ЦО та НС.

На потенційно небезпечних підприємствах, ураження від яких, у разі виникнення на них надзвичайної ситуації, досягає заселених територій або інших підприємств, установ, організацій, за їх рахунок створюються локальні або об’єктові системи оповіщення, які мають бути сполученими з регіональними системами централізованого оповіщення. До таких систем входять абонентські радіоточки мережі радіомовлення та відомчих радіотрансляційних вузлів, вуличні гучномовці, пристрої запуску електросирени, система централізованого виклику, магнітофони, магнітні стрічки із записаними текстами звернень.

Локальні системи оповіщення повинні забезпечувати оповіщення:

  • керівників та інших працівників потенційно небезпечного об’єкта;
  • оперативних чергових аварійних служб, відповідних територіальних органів ЦО та територіальних органів внутрішніх справ за прямими телефонами;
  • — керівників та інших працівників підприємств, установ (насамперед, дитячих, навчальних, медичних закладів, що знаходяться в межах зони можливого ураження), організацій і населення.

З метою своєчасного оповіщення і перевірки достовірності прийнятого повідомлення встановлюється прямий телефонний зв’зок чергового диспетчера потенційно небезпечного об’єкта з оперативним черговим відповідного територіального органу МВС за рахунок потенційно небезпечного об’єкта.

Для оповіщення чергових служб центральних і місцевих органів виконавчої влади, територіальних органів ІДО та НС створюються системи циркулярного виклику, а для оповіщення керівного складу створюється загальнодержавна система пейджерного зв’зку та оповіщення ІДО, яка може охоплювати і оповіщення керівного складу потенційно небезпечних підприємств.

Оповіщення населення покладається на оперативних чергових відповідних територіальних органів ІДО та НС, для чого можуть залучатися сили і засоби відповідних органів МВС. У населених пунктах, де немає цілодобового чергування територіальних органів ЦО та НС, їх функції можуть покладатися на чергових органів МВС.

Для зібрання керівного складу на об’єктах складаються списки, за якими при необхідності, інформуються відповідні посадові особи. Оповіщення керівників може здійснюватися за телефоном або з допомогою посильних, як транспортом. так і пішки.

Кiлькiсть переглядiв: 22192

Коментарi

  • Eddierug

    2018-04-02 19:25:12

    http://bit.ly/2GVeegB TALIA ПЕРВОЕ В МИРЕ СРЕДСТВО, РАБОТАЮЩЕЕ ДАЖЕ ВО СНЕ! Формула препарата Talia позволяет разгонять метаболизм даже во сне, за счет чего потеря веса не прерывается! Ускоряет метаболизм; Снижает вес; Сжигает жировые отложения; Похудение даже при минимальной физической активности; Ускоряет обменные процессы в организме....

  • Briannek

    2018-04-02 17:53:06

    #sabrinavip# [url=http://snovaremont.ru/modavip-60831.html]Керри Финская Одежда Для Детей[/url] [url=http://europoker.ru/modavip-918806.html]Джемпер Из Кашемира Купить[/url] [url=http://snovaremont.ru/modavip-574775.html]Женская Одежда Хмельницкий[/url] [url=http://am-2.ru/modavip-818900.html]Брюки Columbia Утепленные[/url] [url=http://imv-kaz.kz/modavip-786331.html]Брендовые Брючные Женские Костюмы С Доставкой[/url] http://snovaremont.ru/modavip-516878.html [url=http://europoker.ru/modavip-585936...

  • Volkargig

    2018-04-02 15:46:50

    The slim should consist first and foremost of fruits, vegetables, low-fat dairy products, whole grains, beans, gangling crux, poultry, and fish. Exp Parasitol 126:283В­291 Favareto S Jr, Dorta ML,Yoshida N (1998) Trypanosoma cruzi 175-kDa protein tyrosine phospho- rilation is associated with army apartment invasion. 1 zillion grouping in the U [url=http://amazoniabr.org/en/tourism/area4/malegra_fxt_140_mg_quality_online_malegra_fxt_otc/]buy malegra fxt 140mg low cost[/url] icd 9 code erectile dysfunction neurogenic...

  • probivinfo

    2018-04-02 14:55:21

    Пробив информации по абсолютно любым госсударственным базам, а так же банкам и сотовым сетям. Достанем для вас информацию из баз МВД, ГИБДД, ФССП, ФМС, Налоговой, ЕГРП, Пенсионному фонду А так же достанем паспортные данные, сделаем детализацию, определим местоположение абонента таких сетей как МТС, Билайн, Мегафон, Теле2 и достанем информацию из любых российских банков. Так же имеем много возможностей достать информацию из баз Украины, Беларуси, Казахстана и других стран ближнего зарубежья. Оплата...

  • KristinaEXAMY

    2018-04-02 10:44:54

    Добрый день Рекомендуют врачи Лучшая Интернет Аптека [url=http://anticancer24.ru/shop/266/desc/lucivenet-venclexta]LuciVenet 100мг аналог - Venclexta (Венетоклакс) - Венклекста[/url]...

  • MichaJub

    2018-04-02 08:19:18

    Hello. And Bye....

  • Bradleymiz

    2018-04-02 03:58:00

    [url=https://javbtc.com]oralme[/url]...

  • Folleckkemn

    2018-04-02 03:26:50

    While in silico or computational models in support of the pre- articulation of xenobiotic metabolism are under situation in the pharmaceutical diligence and scholastic laboratories, these approaches hardly ever fully predict the com- plex metabolism varied xenobiotics undergo within the whole assembly setting. Wires of ageing on the sympathetic in a stew scheme and adrenal medulla at rest and during stress. You pot do this in your role [url=http://amazoniabr.org/en/tourism/area2/levitra_plus_400_mg_effective_levitra_plus_no_rx/]order levitra plus 400mg with mastercard[/url] erectile dysfunction causes treatment...

  • Mine-Bossdync

    2018-04-02 00:47:09

    Peruse the ears: note their size and shape, emplacement, and the presence of skin tags, dimples, or other anomalies. Healing Governance In most cases Lyme affliction can be cured by antibiotics, exceptionally if they are started early in the illness. The lab studies by Dr [url=http://amazoniabr.org/en/tourism/area1/female_cialis_20_mg_10_mg_buy_female_cialis_online/]purchase 10 mg female cialis mastercard[/url] pregnancy 5 weeks. Placing a feeding probe in a backpack allows this child to meet feedings continuously while at school...

  • Charisnet

    2018-03-31 20:27:52

    Hello. And Bye....