• Ви знаходитесь тут:

  • новини
  • Новини
  • “Моя рідна Україно, я – твоя мала частина’’- свято у наших другокласників

“Моя рідна Україно, я – твоя мала частина’’- свято у наших другокласників

2015-05-21

/Files/images/г1.jpg

Нещодавно в другокласників нашої школи відбулося патріотичне свято “Моя рідна Україно, я – твоя мала частина’’.

Затишна класна кімната, родинне гніздечко, на дошці - українська хата, тин із соняшниками, криницею, квіти-обереги: мальви, чорнобривці, маки, хрещатий барвіночок і журавлі-веселики. В кетягах калини назва свята.

В народі кажуть:”Сумна та хата, яку гості оминають”. А гостями свята були учні початкових класів, вчителі та батьки. Гостей свята із щирими посмішками та з українським короваєм , прибраним барвінком на вишиваному рушникові, зустріли ведучі цього свята українка – Партоляк Софія та українець – Яців Захар. У виконанні ведучої пролунала пісня “Я маленька Українка…”

Українська пісня зачарувала. А далі свято все більше набувало розмаху.

“Родина – це не тільки рідні, це і наш клас, і школа. Родина до родини – народ…” такими словами продовжила виступ своїх вихованців класний керівник другого класу Шийка Галина Романівна.

Вірші про родину, маму й тата, рідну хату, українські народні святині з піднесенням декламували учні класу. Вірші перепліталися з піснями, танцями, інсценізацією.

Всіх зачарувала “Пісня про маму ” у виконанні Хвостик Ксенії, яка приїхала до нас із Донецької області та пісня “Україно - краю” у виконанні Сарахман Вікторії.

Не менш видовищною була інсценізація вірша “Облітав журавель ”, в якій взяли участь Блинда Тарас і Немировський Андрій (в ролі автора), Яців Денис(в ролі Журавля), Паньків Святослав ( в ролі Сонечка).

Естафету свята підхопили ведучі Голодняк Богдан (Луганськ), Широка Софія (Східниця), Хвостик Ксенія (Донецька область) Гулішвілі Єлизавета (Донецька область). До речі, новоприбулі учні зі Сходу України дуже швидко влилися у шкільний колектив, стали невід’ємною частинкою класу.

Цікавим став перегляд відеокліпу про нашу рідну Україну. Музичний супровід додав гордості та піднесення за рідну Україну.

А.Кузнецов Станіслав ( Донецька область) із трепетом в голосі продекламував вірш “Любіть Україну” Сосюри.

І тут полинула пісня “Батьківщина” у виконанні учнів класу, музику до якої написав вчитель школи, композитор Омелян Гавак.

“Без калини нема України ,

Без народу Вкраїни нема”, -

такими словами продовжив свято ведучий Голодняк Богдан і чарівна калинонька, Городинська Софійка, продекламувала вірш, а учні класу проспівали пісню “Ой є в лісі калина”.

Український вінок – символ добра, надій, оберіг сплели діти – квіти ружа (Базилюк Х.), мальва (Вінтоняк С.), безсмертник (Михаць Д.), барвінок (Блинда Т.), калина (Городинська С.), волошка (Томин К.), ромашка (Хвостик К.), мак (Парай А.), квіти яблуні (Партоляк С.).

Зазвучала чарівна мелодія танцю. Всі дівчатка-україночки сплели український віночок-танок.

Дівчатка імітують вишивання рушника, розказують вірші: “Синя нитка – птиці пролітають, а червона – мальви розцвітають” , - старанно декламувала Ліщинські Ілона.

Та де там сидіти маленьким ніжкам, знову просяться до танцю.

Український рушник – не тільки окраса нашого дому, я й оберіг.

Приємні враження залишив у серцях присутніх “Танок з рушниками” у виконанні дівчаток.

Про державні символи України розказали вірші Широка С., Кундрик Б., Хвостик К.

З гордістю гості і господарі свята під мелодію пісні М. Вербицького проспівали Гімн України.

Патріотичними рядками і словами молитви за Україну завершили свято Кузнєцов Ст., Пронів І., Сарахман В.

Логічним завершенням став вихід із прапорцями та жовто-синіми кульками під мелодію пісні “Це моя земля ” і створення на сцені великого прапора України.

Гості довго ще не хотіли розходитися. В класі лунали оплески. Слова вчителя Г.Р.Шийки : “От і добігло наше свято до кінця. Я вірю,що на вашу долю припадуть радісні хвилини гордості за те,що ми – український народ ”, - дали зрозуміти,що свято завершилося .

Кiлькiсть переглядiв: 258

Коментарi