• Ви знаходитесь тут:

  • новини
  • Новини
  • Круглий стіл «Я людина, і я маю право» (в рамках тижня правових знань)

Круглий стіл «Я людина, і я маю право» (в рамках тижня правових знань)

2015-12-10

/Files/images/20151210_104421.jpg Круглий стіл «Я людина, і я маю право» (в рамках тижня правових знань)

В Східницькій ЗОШ І-ІІІ ст..№2 відбувся круглий стіл «Я людина, і я маю право» (в рамках тижня правових знань)

10-го грудня у Східницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 за участю учнів 10,11 класів та їх класних керівників Галущак Алли Василівни, Паранюк Оксани Олексіївни, заступника директора з навчально-виховної роботи Федишин Надії Миколаіни та практичного психолога школи Солоненко Тетяни Олександрівни відбувся круглий стіл з нагоди відзначення річниці проголошення Декларації прав людини та Міжнародного дня прав людини.

«Я людина, і я маю право» – головна заповідь громадянина кожної держави цивілізованого світу.

Мета заходу : ознайомити учнів з Декларацією про права людини. Формувати правову культуру школярів. Популяризувати правові закони. Розвивати вміння висловлювати погляди, аргументувати і оцінювати свої позиції.

Особливу увагу учасники круглого столу приділяли саме розмові про права людини, які в реальному сьогоденні порушуються, а інколи і зовсім не реалізуються.

Розпочали діалог учні 10,11 класів, які докладно розповіли про створення і суть такого міжнародного документу як Конвенція ООН про права дитини.

Гостем проекту була пані Зоряна Коцко, спеціаліст І категорії Бориславського міського відділу юстиції, яка виступила із змістовною доповіддю на актуальну тему.

Учні 10 класу підготували рольову гру, в якій зуміли порушити проблему не тільки з дотримання прав дитини, але й виконання обов’язків учня, дитини, громадянина. Побудоване учнями символічне «Дерево права» стало надією про обов’язкову реаізацію прав людини, тим самим діти наголосили на унікальність кожної особистості, як громадянина України.

Надія Миколаївна Федишин ноголосила про важливість дотримання прав дитини, а також нагадала дітям про необхідність неухильно виконувати свої обов’язки, адже ми , як європейська нація , зобов’язанні сумлінно діяти за правилами , за законами держави. Обов'язок без права є рабство, право без обов'язку – анархія” , - сказав Ф. Ламенне.

Наприкінці бесіди практичний психолог узагальнила здобуті знання про права людини, розробила і подарувала учням пам’ятки «Я – людина , і я маю права», які змістовно і чітко виголошують права дитини не залежно від національності, світогяду і релігійних вподобань. Тетяна Олександрівна наголосила : «Говорячи про свої права, пам’ятайте, вони є в усіх людей. Намагайтесь поважати особисті права людей!».

Кiлькiсть переглядiв: 377

Коментарi