• Ви знаходитесь тут:

  • новини
  • Новини
  • «Культура поведінки школярів – крок до самовдосконалення»

«Культура поведінки школярів – крок до самовдосконалення»

2015-12-04

/Files/images/IMG_7268.JPG

На початку грудня у школі відбулася декада заходів під гаслом «Культура поведінки школярів – крок до самовдосконалення»

Східницька ЗОШ №2 вже кілька років поспіль працює над проблемою «Навчання і виховання духовно збагаченої інтелектуально розвиненої творчої культурної людини». Саме з такою метою у рамках декади «Культура поведінки школярів – крок до самовдосконалення» була проведена відкрита виховна година у 3 класі нашої школи, де класним керівником є Шийка Галина Романівна.

«Ввічливими люди не народжуються, а стають ,опанувавши знання і правила хорошого тону» - такими словами розпочала відкриту виховну годину Галина Романівна. Третьокласники із захопленням помандрували на повітряній кулі до “Країни ввічливості і добра“

Цікава подорож проведена у формі уроку з використанням інтерактивних технологій дала змогу учням потрапити у “Королівство чарівних слів”, “Селище Жартівливе ”, в “Місто вихованих людей”, побачити і прокоментувати вчинки героїв мультфільму “Про добро”, почути пісню “Твори добро” із переглядом кліпу пригадати прислів’я із «Скриньки народної мудрості», вірші… Обговорення ситуацій, робота в групах, коментування побаченого і почутого, гра “Світлофор ввічливості ” та ще багато цікавого допомогло закріпити набуті і почуті знання про культуру поведінки та правила хорошого тону. Логічним завершенням відкритого заходу стала “Квітка ввічливості” із пелюстками-висловами про культуру поведінки та із словами ввічливості. А крилатий вислів “Раз добром нагріте серце повік не прохолоне ” допоміг учням записати на малих сердечках свої побажання і подарувати часточку тепла для рідних, близьких,оточуючих.

Підсумком уроку стало велике гаряче “Добре серце учнів 3 класу”. Присутні гості були приємно вражені побаченим і почутим. А методист міського відділу оствіти м.Борислава Демко Ярослава Йосипівна щиро подякувала учням та вчителю за цікаву роботу та висловила думку, що дана виховна година підсумувала набуті знання учнів, навчила ввічливо спілкуватися з ровесниками, дорослими , шанобливо ставитися до оточуючих використовуючи ”золоте правило ввічливості ”.

Такі зоходи, сказала Ярослава Йосипівна, допомагають виховувати у дітей почуття доброти, ввічливості, дружби і поваги один до одного, виховувати толерантність. Адже культура поведінки – складова частина культури людини , духовного багатства українця.

Кiлькiсть переглядiв: 293

Коментарi